latinica  ћирилица
26/10/2016 |  10:25 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Doboj: Promovisana knjiga Miladina Nedića (VIDEO)

"Zapisi u prolazu života", naziv je knjige Miladina Nedića iz Petrova, koja je promovisana sinoć, u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju.
Doboj: Promocija knjige Miladina Nedića -
Doboj: Promocija knjige Miladina Nedića

Knjiga se sastoji iz nekoliko tekstova Miladina Nedića napisanih u posljednjih 20 godina. Autor kaže da je pisao o istini koja se ponavlja kroz istoriju i onima koji nastoje da unište srpski narod.

- U svakom tekstu je različita tema,mada ima i sličnosti, ta knjiga u svakom tekstu govori po jednu istinu ,kad bi srpski narod shvatio tu istinu bila bi istorija srpskog naroda drugačija nego do sada), kaše autor Nedić.

O knjizi je govorio beogradski književnik i istoriograf Radovan Kalabić. On kaže da posebnu težinu Nedićevoj knjizi daje činjenica da je on istorijska ličnost, jedan od utemeljivača RS i poslanik u prvom sazivu Narodne skupštine RS.

- Djelo Miladina Nedića je djelo jednog nacionalnog prosvjetitelja , ova knjiga predstavlja nešto što bi se moglo nazvati udžbenikom srpske nacionalne istorije i srpskog nacionalnog programa, istakao je Radovan Kalabić, književnik.

Miladin Nedić je objavio zbirku pjesama "Lirika u prolazu života" i "Ozrnica ozobanog Ozrena".