latinica  ћирилица
06/12/2016 |  11:06 | Autor: RTRS

Dušan Tadić: Proživio sam pakao

Srpski reprezentativac se posle loma nosa i komplikacija koje su nastale tek nedavno vratio treninzima.

Dušan Tadić hrabro je izdržao žestok udarac u nos na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Velsa, pa je uprkos lomu proveo na terenu sat vremena.

Njemu je defanzivac Velsa Nil Tejlor 12. novembra krvnički polomio nos, a on se još uvek oporavlja.

Srpski reprezentativac objašnjava da je u proteklom periodu proživio pravi pakao. Ljekari su na tom meču imali mnogo problema da mu zaustave krvarenje, zbog čega je nekoliko puta izlazio iz igre, iako je igrao sa tamponima, a potom je proveo pet dana u bolnicu dok problem nije riješen. On je zbog nekoliko sitnijih preloma imao žestoke glavobolje gotovo dve nedelje.

Tadić kaže da nije trenirao 19 dana i da bi uskoro trebalo da se konačno vrati na teren, sa specijalnom maskom na licu.

"Krvarenje iz nosa je konačno zaustavljeno. Ipak, prije toga sam pet dana proveo u bolnici dok mi ljekari nisu sredili taj problem. U tom periodu imao sam i probleme sa glavoboljom, ali sada se osećam bolje. U četvrtak sam počeo sa treninzima i trebalo bi da konkurišem za utakmicu Lige Evrope protiv Hapoela", otkrio je za "Informer" Tadić.

Igrač Sautemptona pokušao je i ranije da se vrati na teren, ali prvobitna zaštitna maska koju su mu napravili nije mu odgovarala.

"Sada mi je napravljena nova posebna maska koja mi ne predstvlja problem kada je nosim, ali ćemo videti kako će sve biti kada krenu utakmice", dodao je Tadić.

Izvor: Mondo