latinica  ћирилица
06/12/2016 |  11:36 | Autor: RTRS

Teniski analitičari: Ana Ivanović najveće razočaranje u 2016.

Teniski analitičari sa renomiranog sajta "tenis vorld" ocijenili su da je Ana Ivanović najveće individualno razočaranje u 2016. godini.
Ana Ivanović na Vimbldonu (Foto: Jon Buckle/AELTC) -
Ana Ivanović na Vimbldonu (Foto: Jon Buckle/AELTC)

Analitičari su napravili listu 10 najvećih razočaranja teniske godine, a na prvo mjesto su stavili mnoštvo otkaza i povreda sa Rolan Garosa, koji je po njima bio nikad slabiji.

Međutim, prvo konkretno ime na listi, prvi individualni promašaj je - Ana Ivanović. Ona je stavljeno na drugo mjesto, sa objašnjenjem:

-Sezona prelijepe Srpkinje je razočaravajuća. Bivša pobjednica Rolan Garosa nije mogla da pronađe svoj ritam i konstantno je igrala ispod očekivanja. Pored toga, godinu je završila prije vremena, da bi se oporavila i spremila za 2017. godinu.

Na trećem mjestu je Nik Kirijos zbog besramnog ponašanja na terenu, zatim slijede Gael Monfis sa sramnom igrom protiv Novaka Đokovića u polufinalu Јu Es opena, Serena Vilijams sa očajnom sezonom poslije Vimbldona, pa na šestom mjestu zajedno Agnješka Radvanska i Simona Halep sa jako lošim rezultatima na grend slemovima.

Sedmo mjesto, takođe zbog kraha na grend slemovima, pripalo je Rafaelu Nadalu.

Osmo je "osvojio" Novak Đokovićsa objašnjenjem:

- Đokovićeva 2016. godina se dijeli na dvije polovine. Bio je neprikosnoveni vladar do Rolan Garosa, da bi igrao razočaravajuće poslije toga. Čak je izgubio i prvo mjesto od Endija Mareja na ATP listi. Poslije užasnih šest mjeseci, kako će mu krenuti u 2017. godini?

Marija Šarapova sa suspenzijom sa doping je završila na devetom mjestu, a najmanje razočaranje u ovih top 10 je Rodžer Federer, koji je maltene propustio cijelu sezonu zbog povreda.

Izvor: Informer.rs