latinica  ћирилица
06/12/2016 |  13:25 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Derventa: Usvojen Nacrt budžeta za sljedeću godinu

Odbornici Skupštine opštine Derventa usvojili su danas Nacrt budžeta za sljedeću godinu, u iznosu od 13.292.710 KM, što je za 7,1 odsto ili 808.384 KM više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije opštine Derventa Zdenka Čečavac rekla je novinarima nakon sjednice da su za izradu budžeta korištene analize i pokazatelji iz prethodnog perioda, prvenstveno procjena izvršenja budžeta za period januar-septembar ove godine.

Prema njenim riječima, pri izradi Nacrta budžeta razmatrani su i zahtjevi i želje budžetskih korisnika, kao i projekcije iz Dokumenta okvirnog budžeta Republike Srpske za period 2017-2019. godine.

U obrazloženju Nacrta budžeta za narednu godinu piše da je smanjenje ukupnih prihoda u odnosu na procjenu izvršenja budžeta za ovu godinu posljedica kreditnog zaduženja koje je realizovano u tekućoj godini.

Odbornici SO Derventa usvojili su danas i rebalans budžeta za ovu godinu, kao i izvještaje o izvršenju budžeta za šest i devet mjeseci tekuće godine.

"Cilj rebalansa budžeta za tekuću godinu bio je uravnoteženje budžetskih prihoda i rashoda radi realnijeg budžetskog okvira koji iznosi 14.836.380 KM i manji je za 4,9 odsto ili 582.000 KM u odnosu na osnovni budžet. To je realno i možemo biti zadovoljni okvirom budžeta za tekuću godinu", rekla je Čečavac.

Pred odbornicima je do polovine ovog mjeseca još jedna radna sjednica na kojoj će biti usvojen konačan izgled budžeta za sljedeću godinu, a o terminu održavanja te sjednice odrediće se Kolegijum SO Derventa na današnjoj.

Izvor: Srna