latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:55 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

Đokić sa delegacijom iz Poljske: Srpska poželjna destinacija za strana ulaganja

Ministar industrije energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom okruga Volomin Kazimierz Rakovskim koji je predvodio delegaciju iz Republike Poljske, o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.
Đokić sa delegacijom iz Poljske (Foto: vlada.rs) -
Đokić sa delegacijom iz Poljske (Foto: vlada.rs)

Ministar Đokić je istakao da je Republika Srpska geostrateški poželjna destinacija za strana ulaganja i da ima velike potencijale u oblasti industrije i turizma.

“Na današnjem sastanku smo dogovorili da se radi na pripremi sporazuma o saradnji sa okrugom Volomin“, istakao je ministar Đokić i dodao da će to biti vid šire društvene saradnje u okviru koje će Republika Srpska i Poljska sarađivati ne samo u oblasti ekonomije, nego i obrazovanja i kulture.

Foto: Vlada RS

Predstavnici okruga Volomin su istakli da su zainteresovani za saradnju sa Srpskom zbog njene otvorenosti prema stranim investitorima, prirodnih resursa kojima raspolaže, kao i relativno jeftine cijene električne energije.

Izrazili su spremnost da investiraju u Republiku Srpsku i pozvali preduzetnike iz Srpske da posjete Poljsku i učestvuju na kongresu Ekonomskog foruma u martu, gdje će kroz direktne susrete sa poljskim privrednicima konkretizovati mogućnosti saradnje.

Pored delegacije iz Poljske, sastanku su prisustvovali i predsjednik Područne privredne komore grada Banja Luka Goran Račić i direktor preduzeća “Kosmos“ a.d. Banja Luka Dušan Vještica.