latinica  ћирилица
07/12/2016 |  11:10 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Mihajlovićeva i Grujičić o pomoći Vlade Srbije Srebrenici (VIDEO)

Potpredsjednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović posjetila je opštinu Srebrenica.
Zorana Mihajlović i Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Zorana Mihajlović i Mladen GrujičićFoto: RTRS

Sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem obišla je lokaciju na kojoj je planirana izgradnja novog vrtića, a zatim i centralnu ulicu koja će biti rekonstruisana sredstvima iz donacija Vlade Srbije. 

Vlada Srbije u novembru prošle godine, donirala je Srebrenici pet miliona evra. Dva miliona uplaćeno je kao budžetska pomoć, a ostatak su donacije kroz različite infrastrukturne projekte. Zahvaljujući novcu Vlade Srbije, u Srebrenici će se graditi novo obdanište.

- Danas sam ja ovdje da vidimo gdje će se graditi to obdanište. Sada vrlo dobro znamo da će najkasnije krajem marta, početkom aprila izvođač početi s izgradnjom - rekla je Mihalovićeva.

Na sastanaku sa načelnikom opštine razgovarano je o načinima pomoći Vlade Srbije ubuduće.

- Srbija je stala iza nas i građani Srebrenice mogu da računaju na svaku vrstu pomoći Republike Srbije, a to smo danas i definisali. Na nama je sada da kvalitetnim planovima i prijedlozima izađemo pred Vladu Srbije, a oni, kako su rekli, neće se oglušiti o te naše zahtjeve i pomoće nam u svakom smislu - istakao je Grujičić.

Tokom posjete, Mihajlovićeva je naglasila opredjeljenje Vlade Srbije da bude jedan od nosilaca stabilnosti u regionu.

- Srbija je i uz Srebrenicu i uz Republiku Srpsku. Bez stabilnosti u Srebrenici, u Republici Srpskoj, u Srbiji i Bosni i nema stabilnosti cijelog regiona - navela je Mihalovićeva.

Mihajlovićeva je posjetila i UPS Media pres centar, gdje se upoznala sa novinarima i srebreničkim srednjoškolcima.