latinica  ћирилица
07/12/2016 |  12:00 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Borenović sa Merkelovom u Esenu

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović razgovarao je sa Angelom Merkel, njemačkom kancelarkom i brojnim parlamentarcima i zvaničnicima vladajuće partije u Njemačkoj tokom kongresa Hrišćansko-demokratske unije koji se danas završava u Esenu.
Branislav Borenović i Angela Merkel - Foto: SRNA
Branislav Borenović i Angela MerkelFoto: SRNA

Tokom susreta istaknuta je snažna podrška evropskom putu Bosne i Hercegovine kao i provođenju reformi sa ciljem ekonomskog razvoja i napretka. Predsjednik PDP-a se zahvalio kancelarki Merkel na podršci i pažnji prema izazovima sa kojima se suočavamo na eurointegrativnim i reformskim procesima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

 Na kongresu je, uz veliku podršku i ovacije delegata, potvrđeno liderstvo Angele Merkel čime se omogućava kandidovanje na izborima 2017.godine za četvrti kancelarski mandat i nastavak vođenja jedne od najjače svjetske ekonomije.

Tokom obraćanja kongresu kancelarka Merkel je istaknula značaj solidarnosti u rješavanju migrantske krize, uspostavljanju evropske bezbjedonosne strategije, kreiranju stabilnosti, pune transparentnosti u radu i poštovanju zakona i pravila ali je ipak najveći akcenat posvetila ekonomskom razvoju Njemačke i nastavku donošenja mjera kojim će se još dodatno smanjiti nezaposlenost, povećati privredni rast, podstaći razvoj malih i srednjih preduzeća i osnažiti sektor informacionih tehnologija kako bi jaka Njemačka bila preduslov i za jaku Evropsku uniju.