latinica  ћирилица
07/12/2016 |  12:01 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Odbijen Salihovićev zahtjev za izuzeće Mahmuta Švrake

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija odbio je kao neosnovan zahtjev punomoćnika suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake.
Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine - Foto: RTRS
Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i HercegovineFoto: RTRS

Rješavajući zahtjev za izuzeće Švrake, koji je podnio punomoćnik tuženog Salihovića u disciplinskom predmetu koji se vodi protiv njega, Tegeltija je donio ovo rješenje, saopšteno je iz VSTS-a.

Cijeneći zahtjev za izuzeće, predsjednik VSTS-a BiH je zaključio da u zahtjevu nije ukazano na bilo kakve objektivne pokazatelje sumnje u nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce.

Tegeltija je zaključio da podnosilac zahtjeva nije naveo opravdane okolnosti i/ili argumente koji bi doveli u pitanje nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, zbog čega su tvrdnje ili navodi o Švrakinoj pristrasnosti ocijenjeni paušalnim i neargumentovanim, navodi se u saopštenju VSTS-a.

Suspendovani glavni tužilac BiH Goran Salihović juče je na pripremnom disciplinskom ročištu protiv njega, zatražio izuzeće Švrake jer se njegovo ime spominje u jednom predmetu Tužilaštva.

Izvor: SRNA