latinica  ћирилица
07/12/2016 |  13:00 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Banjaluka: Posthumna odlikovanja za devet poginulih boraca (VIDEO)

Medaljom zasluga za narod, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, posthumno je odlikovao devet boraca s područja Banjaluke.
Banjaluka - Savčić uručio posthumna odlikovanja - Foto: SRNA
Banjaluka - Savčić uručio posthumna odlikovanjaFoto: SRNA

Odlikovanja porodicama poginulih, u prisustvu gradonačelnika Igora Radojičića, uručio je predsjednik BORS-a Milomir Savčić.

Drago Bogovac, otac je poginulog borca Vojske Republike Srpske. Odlikovanje koje je danas dobio, dokaz je kaže da Republika Srpska nije zaboravila svoje najbolje sinove.

- Ovaj dan sam čekao 21 godinu. Ovo odlikovanje je došlo kao neki dar, priznanje za žrtvu koju su borci podnijeli za Republiku Srpsku - rekao je Bogovac.

Povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske, medaljom zasluga za narod predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, posthumno je odlikovao 250 poginulih boraca Vojske i policije Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da se BORS zalaže za potpuno okončanje procesa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, koji je 80 odsto realizovan, zatim zapošljavanja, te rješavanja problema drugih boračkih kategorija.

Iz Boračke organizacije Srpske poručuju da su opredjeljeni, da uz podršku predsjednika Republike, u narednom periodu posthumno odlikuju sve borce Vojske Republike Srpske.