latinica  ћирилица
07/12/2016 |  13:12 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Promovisana borba protiv bolesti zavisnosti

Pripadnici stanica javne bezbjednosti Mrkonjić Grad i Gradiška, kao i policijskih stanica koje su u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Banjaluka, podijelili su građanima promotivne letke povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.
Policija RS - Foto: RTRS
Policija RSFoto: RTRS

"Podjelom promotivnog materijala, policija je upoznala građane o preventivnim aktivnostima usmjerenim na borbu protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge", rekla je Srni portparol CЈB Banjaluka Marija Markanović.

Ona je istakla da su navedene aktivnosti imale za cilj da se što veći broj građana informiše o tome šta se sve podrazumijeva pod opojnim drogama, njihovim štetnim dejstvima, te na koji način prepoznati uživaoca droge i kako postupiti u tim slučajevima.

"Policijski službenici su promotivne letke dijelili juče i danas i nastaviće sa sličnim aktivnostima i u vaspitno-obrazovnim ustanovama, kako bi se učenici, roditelji i nastavno osoblje informisali kako da prepoznaju uživaoca droge, te kako da postupaju u tim slučajevima i na koji način da se preduprijede svi mogući načini zloupotrebe droga", rekla je Markanovićeva.

Izvor: SRNA