latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:11 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Kasipović: Uskoro razgovori sa socijalnim partnerima o budžetu

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je Savez sindikata važan socijalni partner sa kojim će tokom ove sedmice razgovarati o budžetu i programu ekonomskih reformi.
Anton Kasipović - Foto: RTRS
Anton KasipovićFoto: RTRS

Kasipović je rekao da će Vlada razmotriti prijedloge Sindikata, kao i drugih partnera.

"Važno je da vodimo računa o svim korisnicima budžeta. Svakako da su važni zaposleni, njihova primanja i plate, ali moramo i penzionerima, čije penzije isplaćujemo iz budžeta, obezbijediti primanja", rekao je Kasipović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da se mora obezbijediti i 60 miliona KM za poljoprivredu, 44 miliona KM za nova zapošljavanja, ali pratiti i druge trendove, poput povećanja BDP-a i izvoza.

"Razgovaraćemo i sa privrednicima. Sa punim respektom prema njihovim idejama, i volio bih da težimo ka rasterećenju privrede, da se posebno bavimo parafiskalnim nametima, da bi bili efikasniji i da bi se nosili sa konkurencijom", rekao je Kasipović, koji je i ministar pravde Republike Srpske.

Komentarišući inicijativu Kluba novinara Banjaluka da u novi krivični zakon Republike Srpske napad na novinara definiše kao napad na službeno lice, resorni ministar je rekao da će ta inicijativa biti sa pažnjom razmotrena.

"Generalni stav je da se što je moguće više zaštiti status, ličnost, ugled novinara, ljudi koji se bave posebno delikatnom profesijom i sa novinarskim udruženjima doći ćemo do najboljeg rješenja", rekao je Kasipović.

On je ocijenio da je ova godina za resorno ministarstvo bila uspješna, posebno kada je riječ o donošenju zakona.

Komentarišući prodaju akcija RŽR "Ljubija", Kasipović je izrazio uvjerenje da će ovo pitanje biti uskoro riješeno i da će biti izabran najbolji ponuđač.

Izvor: SRNA