latinica  ћирилица
01/03/2017 |  12:32 ⇒ 12:57 | Autor: RTRS

Naložena hitna sanacija urušene fasade vodotornja u Bijeljini

Komunalna policija u Bijeljini naložila je preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da odmah urade sanaciju dijela oronule fasade na vodotornju u centru grada sa kojeg su danas dijelovi maltera pali na kolovoz i dva vozila, izjavio je Srni načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić.
Bijeljina - zatvorena ulica zbog otpadanja fasade - Foto: SRNA
Bijeljina - zatvorena ulica zbog otpadanja fasadeFoto: SRNA

"Odmah znači danas, što prije", izričit je Draganić.

On kaže da su mu iz "Vodovoda" rekli da će pozvati alpiniste koji će skinuti dio fasade koji prijeti daljim urušavanje.

Zgrada vodotornja izgrađena je 1958. godine, visoka je 42 metra i to je najviša tačka u Bijeljini.

Draganić kaže da je komunalni policajac po pozivu policije izašao na lice mjesta i utvrdio da vozila na koja su pali manji komadi fasade nisu oštećena, a veći dio fasade završio je na kolovozu.

Prema njegovim riječima, policija je zatvorila ulicu pored votornja za prolaz automobila i pješaka da ne bi došlo do ugrožavanja života i većih oštećenja.

Dio fasade sa vodotornja urušio se jutros oko 10.00 časova tokom kratkotrajnog nevremena sa olujnim vjetrom koje je zahvatilo Bijeljinu.

Vodotoranj je vlasništvo Skupštine grada kojim raspolaže gradsko preduzeće "Vodovoda i kanalizacije", koje je odgovorno za njegovo održavanje.

Porparol "Vodovoda" Stojadin Knežević kaže da je zbog opasnosti od urušavanja dijelova fasade ispred vodotornja još 2007. godine stavljena tabla sa upozorenjem.

Prema njegovim riječima, za bezbjedan prolaz građana napravljena je i nadstrešnica od ulice do šaltera "Vodovoda" koji se nalazi u prizemlju vodotornja, gdje se plaćaju računi za utrošenu vodu.

Vodotoranj odavno nije u funkciji, doskora je služio samo za ozračenje bijeljinskog vodovodnog sistema i nivelaciju pritiska u mreži, a danas nema ni tu ulogu.

Izvor: SRNA