latinica  ћирилица
24/03/2017 |  15:55 ⇒ 17:13 | Autor: RTRS

U Zvorniku potpisani ugovori o stipendiranju studenata (VIDEO)

Predstavnici grada Zvornika potpisali su danas sa 127 studenata ugovore o stipendiranju u akademskoj 2016/2017. godini. Za stipendiranje će ove godine iz gradskog budžeta biti izdvojeno 187 hiljada maraka.
Zvornik - potpisivanje Ugovora o stipendiranju - Foto: RTRS
Zvornik - potpisivanje Ugovora o stipendiranjuFoto: RTRS

Najveći broj stipendista su studenti medicine , a potom tehničkih nauka. Ugovor je potpisao i Aleksandar Rebić student novosadskog FTN-a. 

"Dobitnik sam stipendije na osnovu toga što sam bio 'vukovac' u srednjoj školi, mnogo mi znači, daje mi podstrek za nastavak školovanja, želio bih da se zahvalim lokalnoj zajednici", rekao je Rebić.

Studentima koji su potpisali ugovore u deset mjesečnih rata biće isplaćeno 1.000 maraka. 

"Studiram medicinu u Novom Sadu, ova stipendija mi znači da mi olakša životne dane", kaže i Ognjen Erić, a njegove riječi potvrđuje i Slavko Mijatović, koji je roditelj jedne studentkinje: "Stipendija je od velikog značaja, pomaže dosta, tako da dobro dođe i meni, a i studentu i roditeljima".

Gradonačelnik Zvornika poručio je studentima da su oni budućnost grada i da će u Gradu uvijek imati podršku. 

"Mi smo se i ove godine trudili da svima obezbijedimo koji ispunjavaju uslove nešto stipendija u okviru mogućeg. Nismo nikog vratili ko je ispunio uslove za konkurs za stipendiranje. Pravo je svakoga čovjeka da se obrazuje, nažalost svi ne mogu sebi priuštiti visoko obrazovanje", izjavio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

U narednom periodu biće potpisani ugovori i sa preostalih 194 studenta koji su prošli konkurs.