latinica  ћирилица
27/03/2017 |  12:40 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Ivanić-EBRD: Neophodna veća podrška privatnom preduzetništvu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić informisao je delegaciju Odbora direktora Evropske banke za obnovu i razvoj koji borave u višednevnoj posjeti BiH, o političkim i ekonomskim prilikama u BiH i regionu, procesu približavanja EU i ispunjavanju obaveza iz Reformske agende.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sa delegacijom EBRD - Foto: RTRS
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sa delegacijom EBRDFoto: RTRS

Na sastanku u Banjaluci, Ivanić je naglasio da se sve tenzije u regionu nepovoljno odražavaju na BiH i izrazio uvjerenje da će u najskorije vrijeme doći do njihovog smirivanja.

Sagovornici su se saglasili da bi, zbog visoke nezaposlenosti u BiH, od presudnog značaja bila veća podrška u oblasti privatnog preduzetništva, što bi na najbolji način doprinijelo boljoj ekonomskoj perspektivi Republike Srpske i BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je podržao nastavak aktivnosti Evropske banke za obnovu i razvoj na razvoju infrastrukture u BiH, posebno koridora 5C, kao i razvoju lokalnih zajednica.

On smatra da bi reforma komunalnih preduzeća na nivou opština doprinijela boljem kvalitetu usluga, od čega bi prvenstveno građani imali korist.

Članovi delegacije zahvalili su Ivaniću za iscrpne informacije i informisali ga o planovima za konkretne aktivnosti EBRD-a u BiH u predstojećem periodu.