latinica  ћирилица
14/05/2017 |  13:40 ⇒ 15/05/2017 | 09:46 | Autor: RTRS

Mostar: Tadićeva naredila sveobuhvatnu istragu (VIDEO)

Mostar, ali i cijeli region, u šoku su poslije jučerašnje avionske nesreće u kojoj je život izgubilo pet lica.
Pao manji avion kod Mostara (foto: Vijesti.ba) -
Pao manji avion kod Mostara (foto: Vijesti.ba)

Mostar, ali i cijeli region, u šoku su poslije jučerašnje avionske nesreće u kojoj je život izgubilo pet lica. U padu školskog aviona poginulo je troje djece. Istraga o nesreći, koju je preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nastavljena je rano jutros.

Život u jučerašnjoj nesreći izgubili su pedesetogodišnji pilot, jedan mladić, brat i sestra od sedam i deset godina, te osmogodišnji dječak. Avion se srušio u mostarskom naselju Јasenica, kada se na aerodromu održavala manifestacija Dani otvorenih vrata, uz promotivne skokove i panoramske letove. U Mostar je jutros stigao i glavni tužilac Bosne i Hercegovine.

"Preduzeće se sve istražne radnje koje je odredilo Ministarstvo prometa i komunikacija rade zajedno sa nama ovaj dio posdla, nažalost desila se velika tragedija, mi ćemo uraditi sve što je u našoj nadležnosti", rekla je vršilac dužnosti glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gordana Tadić.

Mostarci su u šoku, a rijetki očevici pričaju. Poslije Banjaluke, ovo je još jedna teška avionska nesreća na domaćim aerodromima.

"Nemam riječi da opišem tugu koja je zadesila sve djelatnike zračne luke Mostar, agencije, ljude iz Mostara. Ovo je tragedija, kada djeca izgube život ne znam šta ima teže", izjavio je direktor Aerodroma  Marin Raspudić.

Kako kažu iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, danas je počela obdukcija tijela nastradalih. O detaljima i okolnostima avionske nesreće, kažu, još je rano govoriti.