latinica  ћирилица
26/05/2017 |  09:41 ⇒ 10:49 | Autor: RTRS

Ovacije za Dejvida Linča u Kanu (VIDEO/FOTO)

Američki reditelj Dejvid Linč dobio je ovacije na svom povratku u Kan poslije 15 godina dok se peo na scenu da predstavi treću sezonu serije "Tvin Piks" koja obilježava njegov veliki povratak iza kamere.

Linč je pozdravljen aplauzima u pozorištu Limijer, gdje je uslijedila projekcija prve dvije epizode nove sezone kultne serije.

Čuli su se i uzvici "Volim te" dok su reditelj i glumac Kajl Meklahlan, koji ponovo igra glavnu ulogu, specijalnog agenta Dejla Kupera, pozirali desetinama fotografa.

Ekipa serije "Tvin Piks"

- Povratak Dejvida Linča režiranju je veliki događaj - rekao je Tijeri Fremo, selektor Kanskog festivala.

On je podsjetio na izjavu predsjednika kanskog žirija iz 2002. koji je rekao da "ako bioskopi umru, u Francuskoj će udahnuti posljednji put".

Aplauzi su se ponovo prolomili kada je počela špica prve epizode serije čija se radnja odvija u uznemirujućem gradiću na sjeverozapadu SAD gdje magla prekriva šumu i njene misterije.

Kajl Meklahlan ponovo igra agenta Dejla Kupera, a staroj ekipi koju čine Medhen Amik, Šerilin Fen, Dejvid Duhovni i Ričard Bajmer, pridružiće se i Lora Dern, DŽejms Beluši, Ričard Čemberlen, Tim Rot, DŽenifer DŽejson Li, Naomi Vots i Edi Veder.

Linč je 1990. dobio Zlatnu palmu za film "Mornar i Lula", a 2001. je nagrađen za scenografiju za film "Mulholand drajv".

Izvor: Agencije