latinica  ћирилица
15/06/2017 |  11:08 ⇒ 15:01 | Autor: RTRS

Tadić: Kriza u SDS-u očigledna (VIDEO)

Ognjen Tadić, zamjenik predsjedvajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (SDS), gostujući u emisiji Telering Radio-televizije Republike Srpske, rekao je da je kriza u Srpskoj demokratskoj stranci očigledna.
Ognjen Tadić - Foto: RTRS
Ognjen TadićFoto: RTRS

Tadić je izrazio nadu da će kriza u SDS-u, izazvana "nesnalaženjem dijela rukovodstva ili time što dio njih želi da upravlja stranačkim organima kako bi obezbijedio primarne pozicije na izbornim listama", biti prevaziđena.

Ponovio je da već osam mjeseci ne učestvuje u radu stranačkih organa, te da, kao član partije, nije zadovoljan načinom na koji se njome upravlja.

- U SDS-u postoji jedan zamor, postoji vjerovatno jedna grupa ljudi koja se nada da će u svemu ovome profitirati nekavim poslaničkim mjestima, da neće imati konkurenciju i kojima je sasvim svejedno kolika je stranka ukoliko oni upravljaju njome i ukoliko ih dovodi do mandata - rekao je Tadić.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, Tadić je naveo da je ekonomski napredak nemoguć bez saradnje vlasti Srpske i vlasti na nivou BiH.

- Šansa Republike Srpske je da instrumentalizuje organe BiH u cilju povećanja stepena svoje državopravnosti, što, nažalost, nije činjeno nikad, izuzev u preiodu od 2011. do 2013. godine kada su SDS i SNSD zajedno bili jedan glas iz Republike Srpske - istakao je on.

Govoreći o ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću, koji je podnio ostavku na stranačke funkcije u SDS-u, Tadić je rekao da je s Mektićem raspravljao "onda kada je on bio najjači, kada je mogao da udara šakom o sto na sjednicama Predsjedništva, a da na to ćuti i predsjednik stranke".

- Јa sam mu tada govorio da ne radi kako treba i da treba da popravi svoj rad - istakao je Tadić.

Kada je riječ o izmjenama Krivičnog zakona BiH, koje je Savjet ministara utvrdio mimo stavova Republike Srpske, Tadić je naveo da je siguran da ministri Mirko Šarović i Dragan Mektić nisu imali instrukciju kako da se ponašaju u takvoj situaciji.

Pogledajte šta je još Ognjen Tadić rekao gostujući u emisiji Telering Raddio-televizije Republike Srpske: