latinica  ћирилица
15/06/2017 |  14:10 ⇒ 14:36 | Autor: RTRS

Radojičić: Refinansiranje gradskog duga iz budžeta

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, rekao je danas da je glavni razlog donošenja rebalansa budžeta u iznosu od 208.173.000 KM refinansiranje duga Grada.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je rekao da je u rebalans budžeta uvršteno refinansiranje gradskog duga u iznosu od nešto više od 70 miliona KM, čime će biti "oslobođena sredstva za druge namjene".

"Najviše sredstava usmjerava se prema saobraćaju i komunalnoj potrošnji jer je tu i najviše zahtjeva koji su stigli od mjesnih zajednica i građana", rekao je Radojičić novinarima u pauze sjednice Skupštine grada na kojoj je razmatran prijedlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta Grada za ovu godinu.

Osim toga, kaže Radojičić, u rebalansu budžeta prvi put se pojavljuje stavka za aplikaciju Grada za Evropsku prijestonicu kulture za 2024. godinu. On je naveo da je u godišnji rebalans budžeta uvršten i iznos potreban za projekte iz oblasti sporta, kulture i turizma, kao i u brendiranje Grada.Naglasio je da, sa druge strane, rastu prihodi od domaćih izvora, kao što su neporeski prihodi, različite komunalne naknade i takse.

Izvor: SRNA