latinica  ћирилица
29/06/2017 |  15:12 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

U Derventi održana Deveta Konferencija beba (VIDEO)

U Derventi je održana Deveta Konferencija beba. Izabrano je tročlano predsjedništvo, koje će ovu simpatičnu funkciju imati sve do narednog Vidovdana
Derventa: Konferencija beba - Foto: RTRS
Derventa: Konferencija bebaFoto: RTRS

Između dva Vidovdana u Derventi je rođeno 212 beba.

Marija Veselinović za koji dan napuniće godinu dana i najstarija je beba na Konferenciji beba u Derventi, dok je Petar Kojić dobio titulu najmlađe bebe.

 - Ovo je jeedan veoma radostan dan za roditelje. Mladima bih poželio da imaju što više djece. To je najveće bogatstvo u životu - istakao je otac najmlađe bebe Siniša Kojić.

Tročlano predsjedništvo beba kompletirano je izborom bebe koja na manifestaciji ima najviše braće ili sestara. To je devetomjesečna Dunja Gojković ,koja ima tri starije sestre

- Ove godine smo odučili i mi da dođemo, da se družimo sa bebama, da podržimo konferenciju i da bude više nagtrada - rekla je majka bebe sa najviše sestara Milica Gojković.

Veselo, bezbrižno, sa ponekom suzom, najmlađi Dervenćani družili su se kroz igru i pjesmu. Najviše pažnje privuklo je takmičenje u puzanju.

Konferencija beba održava se u Derventi pod pokroviteljstvom načelnika ove opštine. Organizator manifestacije je Omladinski centar. Šta su naučili između dva Vidovdana pokazali su i najmlađi iz Dječijeg vrtića "Trol".