latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:22 ⇒ 19:31 | Autor: RTRS

I.N.Sarajevo- Brojni građevinski poduhvati (VIDEO)

U Istočnom Novom Sarajevu neki infrastrukturni projekati su započeti prije dvije-tri godine i još nisu u potpunosti realizovani, ali u ovoj opštini, ipak, ne posustaje se s gradnjom.
Istočno Novo Sarajevo - Foto: RTRS
Istočno Novo SarajevoFoto: RTRS

Prvo pravoslavno obdanište na sarajevsko - romanijskoj regiji i novi objekat u sklopu Doma zdravlja trebalo bi da budu u funkciji do kraja građevinske sezone. Obdanište "Patrijarh Pavle" danas je dobilo upotrebnu saglasnost od Ministarstva prosvjete, a u naredna dva dana očekuje se i završetak tenderske procedure za izvođača unutrašnjih radova na zgradi Doma zdravlja.

U prethodne tri godine u Istočnom Novom Sarajevu izgradnja je u ekspanziji. U jeku građevinske sezone, ne posustaje se ni na visokoj temperaturi. Bez obzira na godine, šezdeset trogodišnji Ranko Mijović kaže da se može izdržati.

Osim poslovnih i stambenih objekata, grade se nove saobraćajnice, parkinzi, ali realizuju i vitalni infrastrukturni projekti. Јedan od njih je i pravoslavno obdanište koje bi prve mališane trebalo da upiše početkom avgusta.

Zbog administrativnih propusta, ni u novu zgradu Doma zdravlja ne useljava se već dvije godine. Sredstva jesu obezbjeđena, a po svemu sudeći prevaziđene su i druge prepreke.

Najveći dio sredstava za infrastrukturne projekte u ovoj opštini obezbjeđena su iz budžeta. Istina, u izgradnji saobraćajnica, kao i kružnih tokova, koji će se graditi već u avgustu na području opštine, gdje se nalazi druga najfrekfentnija magistralna saobraćajnica u BiH, sa 500 hiljada maraka učestvuju i Putevi Republike Srpske.