latinica  ћирилица
12/07/2017 |  17:44 | Autor: RTRS

Laušević, Trifunović i Cvetković u filmu "Volja sinovljeva"

Glumci Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković, samo su neka od zvučnih glumačkih imena koja će na više lokacija u Boru snimati film "Volja sinovljeva", u režiji Nemanje Ćeranića, najavili su producenti.
Žarko Laušević (Foto: Sonja Abramović) -
Žarko Laušević (Foto: Sonja Abramović)

Dio filma, čiji žanr autori ocjenjuju kao prvi dio filmskog hita "Pobjesneli Maks", biće snimljen u krugu RTB-a Bor već ovog i idućeg mjeseca, rečeno je na prijemu za članove filmske ekipe i producentske kuće Salamander Media iz Beograda.

- Bor nije onakav kakvim ga drugi zamišljaju. Grad je prelijep, ima puno zelenila, i u njemu nema dima - rekao je producent Petar Šapić.

Reditelj Ćeranić ističe je da je "Volja sinovljeva" film sa elementima osvete.

- To je priča o dobru i zlu od iskona do danas, sve ostalo vidjećete kad film bude završen. Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podsjeća pomalo na prvi dio filma "Pobjesneli Maks". Drago mi je što jednu takvu holivudsku priču možemo da dovedemo u srpsku kinematografiju, a svakako i što okuplja zvučna imena poput Žarka Lauševića, Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića. Potrudićemo se da pretpremijera bude u Boru, gdje ćemo, u gradu i okolini, snimiti gotovo sve kadrove - rekao je Ćeranić.

Snimaće se scene iz običnog života, sa ulica Bora, sa pijace, biće predstavljen i dio grada gdje zapravo izmišljeni lik i živi, ali biće i dramatičnih scena poput jurnjave automobilima.

Snimanje filma su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije i Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Izvor: Blic