latinica  ћирилица
24/07/2017 |  22:18 | Autor: RTRS

Vučić: Politika države - politika slobode, nezavisnosti i suverenosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je politika Srbije politika slobode, nezavisnosti i suverenosti i da sada razmišlja o nasljeđu koje će ostaviti.
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović)

On je za televiziju "Pink" rekao da Srbiju sve vrijeme stopira pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji, te naglasio da i Srbi sa Kosova znaju da vlast mora biti realna da bi oni ostali u svojim kućama.

- Mislim da dobro znam i istoriju i stvarne odnose: Šarl de Gol je rekao da bez realnosti politika nema nikakvu vrednost. Prizrenska liga je formirana 1878. godine a njen osnovni cilj je formiranje `velike Albanije`. Albanci 1946. godine formiraju treću Prizrensku ligu u Njujorku, gde je najjače uporište albanske dijaspore i od tada su nam nanijeli mnogo štete - dodao je Vučić.

Osvrćući se na nedavnu posjetu SAD, Vučić je rekao da je bilo pritisaka, jer interesi SAD i Srbije nisu isti, navodeći kao primjer pitanje Kosova.

On je naglasio prednosti lobiranja, dodajući da Srbija nema ozbiljne lobiste, kao i da radi na tome. "Radim na tome, ali kada ne uložite milione evra u to, onda vam je malena snaga", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da opoziciju poziva na dijalog po pitanju Kosova jer očekuje da čuje od njih neku ideju, rješenje.

Izvor: SRNA