latinica  ћирилица
28/07/2017 |  12:46 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Policajci iz Trebinja i Gradiške darovali krv

Pripadnici Policijske uprave Trebinje dali su 22 doze krvi u odjeljenjima za transfuziju krvi u Trebinju i Nevesinju, saopšteno je danas iz ove uprave.
Gradiška-policajci darovali krv - Foto: SRNA
Gradiška-policajci darovali krvFoto: SRNA

Za akciju doborovoljnog davalaštva prijavilo se 36 pripadnika PU, i to 32 policijska službenika i četiri državna službenika, među kojima su bile četiri žene.

"Od ukupnog broja prijavljenih krv su dala 22 pripadnika, dok je sa preostalima dogovoreno da dođu po pozivu jer njihove krvne grupe trenutno ima dovoljno", navodi se u saopštenju.

Ovo je druga akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika PU Trebinje u ovoj godini u kojima je prikupljeno više od 100 doza dragocjene tečnosti.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje najmanje dva puta u toku godine organizovano daju krv.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi PU Trebinje je među najstarijim društvima u Trebinju, a broji više desetina članova koji imaju i više od 30 davanja krvi.

Dvadesetšestoro pripadnika Policijske uprave Gradiška takođe je dalo krv. Iz gradiške Policijske uprave saopšteno je da su policajci juče i danas pomogli u prikupljanju dovoljnog broja jedinica krvi.

"Policijski službenici pokazali su visok stepen profesionalizma i spremnosti za pružanje pomoći u svim situacijama, kao i humanu ulogu", ističu iz policije.

Izvor: SRNA