latinica  ћирилица
28/07/2017 |  13:39 ⇒ 21:15 | Autor: RTRS

Vučić: Ne nudim rješenje za Kosmet, nego dijalog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je njegova inicijativa za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene.
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović)

Vučić je, tokom posjete Nišavskom okrugu, rekao da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta je potrebno.

Ističe da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio samo ono što se narodu sviđa Srbija danas ne bi imala stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju, a zemljom bi, dodao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, 10 ili 100, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima.

- To više nije moguće u Srbiji - istakao je on.

Vučić je naglasio da je Srbija normalna, pristojna i sve uspješnija zemlja, a da je to moguće samo kada narodu ne podilazite, već rješavate probleme.

- I to je neka vrsta dijaloga - rekao je Vučić.

- Ako neko misli da je najlakše da prosipaju kletve, a neko da zabije glavu u pijesak kao noj i kaže "mene to ne interesuje, neka Vučić rješava te probleme" onda je i to neka vrsta dijaloga - dodao je predsjednik Srbije.

Istakao je da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rješenje, a neki da nemaju odgovornosti.

- Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumjeli potrebu da sve što uradiš danas jeste 10 puta bolje nego sutra - naglasio je predsjednik Srbije.

Dodao je da nije ponudio rješenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvijek ljekovit.

Izvor: RTS