latinica  ћирилица
28/07/2017 |  17:00 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

U susret Zvorničkom ljetu (VIDEO)

Od 2. do 8. avgusta u Zvorniku će po 17. put biti održana kulturno-zabavna manifestacija - Zvorničko ljeto.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Zvorničani, ali i hiljade posjetilaca moći će uživati u brojnim sadržajima. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zvornik uz pomoć brojnih sponzora.

Novina u odnosu na prethodne godine je što će ovogodišnje Zvorničko ljeto biti otvoreno na gradskom šetalištu, gdje će biti predstavljena kulisa sa motivima grada. 

- Zvornik ima dugu istoriju i tradiciju i to je nešto čime trebamo da se ponosimo i predstavimo svim našim posjetiocima - rekla je Gospava Јeremić, iz Organizacionog odbora manifestacije. 

Tokom sedam dana manifestacije posjetioci će moći da uživaju u koncertima estradnih pjevača Zorice Brunclik, Ane Bekute, Nikole Rokvića, kao i bendova Van Gog, Atomsko sklonište, Apsolutno romantično i Ministarke. 

Imaće šta da vide i ljubitelji filma, ali i pozorišta, biće izvedeno deset predstava. Tradicionalno, petog avgusta na rijeci Drini biće održana Zvornička regata. 

Kapetan regate Miroslav Radulović kaže da im je želja da Drina kao jedna od najlepših rijeka u ovom dijelu Evrope, bude rijeka koja nas spaja. 

Sastavni dio i ovogodišnjeg Zvorničkog ljeta biće takmičenja u spremanju riblje čorbe i šahu, ali i manifestacija - Ljudi i mostovi. 

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanovićpozvao je sve zainteresovane da posjete ovaj grad i pronađu za sebe aznimljiv sadržaj tokom Zvorničkog ljeta.

Posljednjeg dana manifestacije, 8. avgusta, nizom događaja biće proslavljena krsna slava grada - Sveta Petka Trnova.