latinica  ћирилица
07/08/2017 |  08:16 ⇒ 10:00 | Autor: RTRS

Šamac: "Pjesnici iz dijaspore svojoj matici"

U Šamcu je održano književno veče pod nazivom "Pjesnici iz dijaspore svojoj matici" kojem su, osim članova Književnog kluba "Savovanje", prisustvovali i pjesnici iz Švajcarske koji su se svojim stihovima predstavili šamačkoj publici.
Šamac: "Pjesnici iz dijaspore svojoj matici" - Foto: SRNA
Šamac: "Pjesnici iz dijaspore svojoj matici"Foto: SRNA

Ilija Pavlović, predsjednik Književnog kluba "Savovanje" koji je organizovao književno veče, kaže da je ovaj klub od početka godine godine objavio dvije zbirke poezije i Monografiju obudovačke crve, a u planu je da do kraja godine budu objavljene još tri knjige članova "Savovanja".

Knjigu "Hram rođenja Presvete Bogorodice", posvećenu obudovačkoj crkvi, pisao je Ilija Pavlović 30 godina, a biće promovisana 21. septembra na Malu Gospojinu, krsnu slavu crkve.

Pavlović je podsjetio da Književni klub "Savovanje" ove godine slavi 42 godine postojanja.

Predsjednik Udruženja srpskih pisaca Švajcarske sa sjedištem u Cirihu Milisav Đurić kaže da članovi "Savovanja" učestvuju u kreiranju zbornika "Zavještanja" u tom gradu.

"Ovdje smo večeras da proširimo saradnju. Cilj nam je da očuvamo pisanu riječ, naš nacinalni simbol - ćirilicu, a to radi i `Savovanje`", rekao je Đurić.

On je dodao da ove godine očekuju da članovi Književnog kluba "Savovanje" dođu u uzvratnu posjetu u Cirih.

Izvor: SRNA