latinica  ћирилица
18/08/2017 |  09:15 ⇒ 09:43 | Autor: RTRS

SFF- Nagrade publika za filmove "Žaba" i "Intervju s Putinom" (VIDEO)

Film "Žaba" osvojio je nagradu publike za najbolji igrani film, a "Intervju s Putinom" nagradu publike za najbolji dokumentarni film.
Vladimir Putin - Foto: Screenshot/YouTube
Vladimir PutinFoto: Screenshot/YouTube

Nagrade publike su proglašene iza ponoći u kinu Meting point, nakon ceremonije dodjele zvaničnih festivalskih nagrada u Narodnom pozorištu.

Film "Žaba" je prvo ostvarenje Elmira Јukića, a nastao je prema pozorišnoj predstavi koja je izvođena u regionu i bila dobro prihvaćena od publike.

Nagradu publike za najbolji dokumentarni film dobio je "Intervju s Putinom", čuvenog američkog režisera Olivera Stona. Riječ je o vrhunskom četvorosatnom filmu zasnovanom na najintimnijim intervjuima koje je Putin ikada dao nekom autoru sa Zapada. Ovaj izuzetan dokumentarac pruža dubok uvid u Putinov lični i profesionalni život, a vremenski i tematski se dotiče njegovog odrastanja u doba komunizma, uspona na vlast, te odnosa sa četiri američka predsjednika i njegovih iznenađujućih stavova o trenutnim američko-ruskim odnosima.

Nagrada mladom autoru pripala je filmu "Muškarci ne plaču" reditelja Alena Drljevića koji je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu Karlovim Varima, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija. Ovaj film je i bh. kandidat za  Oskara Američke filmske akademije.

Film donosi priču o desetorici ratnih veterana s različitih strana iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koji su nekada pripadali vojskama koje su ratovale jedne protiv drugih, okupljenih na mirovnoj radionici koja se održava u izolovanom planinskom hotelu.

Izvor: Agencije