latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:18 ⇒ 22:28 | Autor: RTRS

Udruženje amputiraca Bijeljina organizovalo turnir u pecanju (VIDEO)

Udruženje amputiraca Bijeljina organizovalo je peti Turnir u pecanju udicom na plovak. Cilj ovog turnira je resocijalizacija lica sa invaliditetom i posvećana je 1. avgustu – Međunarodnom danu borbe protiv kasetnih bombi.
Turnir u pecanju - Foto: RTRS
Turnir u pecanjuFoto: RTRS

Na reviru „Švapska ada“ u Bijeljini ribololovačko umijeće uporedili su članovi udruženja amputiraca iz Zvornika, Brčkog i Bijeljine.

Boris Damjanović iz GO RVI Zvornik ističe da je ovo jedno lijepo druženje invalida koje se organizuje svake godine. 

"Prije svega, nama nije toliko do lovljenja ribe koliko do druženja, da razmijenimo iskustva i probleme s kojima se svakodnevno suočavamo i da savjetima te probleme pokušamo da riješimo. Ovo je jedno izuzeno lijepo druženje nas amputiraca sa ove naše regije", kaže Damjanović.

Pve godine, ribolovcima su se pridružili i strijelci iz kluba RVI "Orao" iz Bijeljine.

Turnirom u pecanju udicom na plovak, obilježava se i Međunarodni dan borbe protiv kasetnih mina, kao vid rehabilitacije u prirodi članova udruženja Kolos koji su nastradali od kasetne municije.

Milorad Јović, sekretar udruženja Kolos Bijeljina se nada da će se oni kroz ovo takmičenje u sportskom ribolovu osjećati bolje.

Ovo je peta godina kako udruženje amputiraca iz Bijeljine organizuje ovaj ribilovački turnir. Pehari i medalje za najuspješnije su pripremljeni, ali su oni u drugom planu – važno je da smo zajedno, kažu takmičari.