latinica  ћирилица
18/08/2017 |  17:57 ⇒ 21:04 | Autor: RTRS

Trebinje proslavlja krsnu slavu (VIDEO)

Trebinje sutra proslavlja krsnu slavu grada i Hrama- Sveto Preobraženje Gospodnje. Svečanosti su već su počele, a prvi sadržaj već tradicionalno je Sajam meda i vina koji je otvoren u poslijepodnevnim časovima. I kulturni sadržaji dio su ovogodišnjih svečanosti, a u zabavnom dijelu programa večeras na Trgu slobode koncert Јelene Tomašević.
Trebinje: Sajam meda i vina - Foto: RTRS
Trebinje: Sajam meda i vinaFoto: RTRS

Ove godine, kažu organizatori, na Sajmu meda i vina okupio se najveći broj izlagača, čak 40 iz cijele Hercegovine. Prilika je ovo da pokažu svoje proizvode, promovišu ih, ali i daju svoj doprinos Preobraženskim svečanostima.

U okviru Preobraženskih svečanosti u Kulturnom centru otvorena je izložba pod nazivom “Srpski sanitet 1914-1918“, dok će u 20 časova u Muzeju Hercegovine biti otvorena izložba “Istorija industrije alata u Trebinju“.

U 20.30 u Muzeju Hercegovine biće održan koncert klasične muzike, a potom u 21.30 na Trgu slobode, u zabavnom dijelu programa, nastupiće Јelena Tomašević.

Preobraženske svečanosti biće nastavljene sutra, a počinju u 9 časova svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće sutra u Trebinju svečanostima povodom obilježavanja krsne slave Grada Trebinja. Cvijanovićeva će prisustovati svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja koja je zakazana za 11.30 časova u zgradi Gradske uprave.

Sutra će biti osveštano spomen obilježje poginulim pripadnicima CЈB Trebinje i otkriven spomenik srpskom patrijarhu Pavlu. Tradicionalno, u večernjim časovima svečana litija proći će ulicama grada.