latinica  ћирилица
19/08/2017 |  10:16 ⇒ 10:17 | Autor: RTRS

Benon u "ratu" za Trampa i izvan Bijele kuće

Glavni strateg američkog predsjednika Stiv Benon koji je napustio svoju poziciju u Bijeloj kući naveo je da će nastaviti da se bori za Donalda Trampa izvan Bijele kuće.
Stiv Benon - Foto: AP
Stiv BenonFoto: AP

- Ukoliko nešto nije jasno, da pojasnim - ja napuštam Bijelu kuću i krećem u rat sa Trampovin protivnicima na Kapitol hilu, u medijima i korporativnoj Americi - rekao je Benon u intervjuu za Blumberg.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders saopštila je juče da glavni Trampov strateg Stiv Benon napušta svoju poziciju u Bijeloj kući.

- Šef kabineta Bijele kuće DŽon Keli i Stiv Benon su se dogovorili da će danas biti posljednji Stivov dan u Bijeloj kući. Zahvalni smo mu na njegovom angažmanu i želimo mu sve najbolje - izjavila je Sanders.

Izvor upoztnat sa tom odlukom je rekao da je Benonu data prilika da ode pod sopstvenim uslovima.

Njujork tajms je ranije javio, pozivajući se na osobu blisku Benonu (63), da je on 7. avgusta dostavio svoju odluku o ostavci i da je to trebalo da bude objelodanjeno ove nedjelje, ali je odloženo zbog nasilnih protesta u Virdžiniji proteklog vikenda.

Benon je, kako navodi Rojters, ugrozio svoj položaj davanjem intervjua liberalnom političkom magazinu Amerikan prospekt, u kom je djelovalo kao da dovodi u pitanje stav Trampa po pitanju Sjeverne Koreje.

Izvor: Tanjug