latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:52 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Mišić: Pravdu ću potražiti u pravosudnim institucijama

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić, koji se ponovo kandidovao na ovo mjesto, izjavio je danas da će nakon završene procedure imenovanja novog kolegijuma pravdu potražiti u pravosudnim institucijama.
Milutin Mišić - Foto: RTRS
Milutin MišićFoto: RTRS

Mišić je danas kao kandidat za člana Kolegijuma bio na intervjuu koji je sa kandidatima obavila konkursna komisija.

"Odazvao sam se danas zbog toga da ne napravim neki propust kojim bih eliminisao sebe u pravcu dokazivanja opravdanosti, odnosno neopravdanosti ovakvog rada i suosnivača, i privremenog Upravnog odbora i konkursne komisije", rekao je Mišić novinarima.

Ističući da podržava da se što prije riješi problem organa rukovođenja i upravljanja Institutom koji su u tehničkom mandatu, Mišić je upozorio da ima stvari koje nisu u skladu sa zakonom.

"Mora se završiti procedura, pa se vidimo u nekim pravosudnim institucijama", poručio je Mišić.

On nije želio da spekuliše da li su pojedini kandidati za tročlani Kolegijum direktora favorizovani u medijima, ali je izrazio uvjerenje da se i ostali kandidati osjećaju na određen način prevarenim zbog načina na koji je privremeni Upravni odbor doveo do današnjeg dana i intervjua.

Mišić smatra da će se i ostali kandidati pozvati na to da li su u potpusnosti ispoštovani međunarodni sporazum i ostala podzakonska akta koja regulišu ovu problematiku.

U Sarajevu je danas obavljen intervju sa kandidatima za članove Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH, nakon čega bi privremeni Upravni odbor trebalo da utvrdi rang listu kandidata.

U skladu sa Statutom Instituta, Upravni odbor bira tročlani Kolegijum direktora, koji čine po jednan član iz reda sva tri konstitutivna naroda. 

Izvor: Srna