latinica  ћирилица
11/09/2017 |  16:11 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Regulatorna agencija za komunikacije prekršila svoj pravilnik i kodeks

Odluka Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH da Pinku BH dozvoli emitovanje početka rijalitija "Zadruga" nemoralnija je, skandaloznija i morbidnija od samog sadržaja te nakaradne i izopačene TV zabave za osiromašeni narod, navodi se današnjem tekstu objavljenom u "Glasu Srpske".
RAK zbog "Zadruge" krši svoja pravila - Foto: RTRS
RAK zbog "Zadruge" krši svoja pravilaFoto: RTRS

RAK je svoj pravilnik i kodeks prekršio već samim odobrenjem da se u BiH mjesecima emituje najava tog rijalitija, a kamoli prećutnim odobrenjem da u sklopu te najave uživo ide emitovanje ulaska učesnika, među kojima su striptizete i slični likovi,  u grad izgrađen za potrebe tog programa, a u kome se nalaze "ulica poroka", "salon crvenih fenjera", kockarnica... 

To je još jedan prilog u skoro potpuno sklopljenom mozaiku nelogičnosti, besmislenosti i nesvrsishodnosti postojanja BiH koja do u beskonačno iznenađuje negativnim, do tada u svijetu neviđenim stvarima.

Nezabilježeno je u bilo kojoj zemlji, osim u BiH, da predstavnici zvanične institucije s nekim dogovore kršenje vlastitih pravila, kodeksa, zakona.

Pošto se, očigledno, radilo o dogovoru, ne treba očekivati da će RAK, čak ni retroaktivno, ispoštovati zakon pa pokrenuti postupak zbog kršenja propisa na osnovu, evo, medijskog izvještaja na šta ima pravo.

Menadžment RAK-a nikome nije ni mogao ni smio da da takvu vrstu privilegije, amnestije na koju niko ostali nije imao pravo.

Kad uporedimo takvo ponašanje sa drakonskim kaznama koje je RAK izrekao RTRS-u, i to kaznu od 100.000 maraka zbog emitovanja digitalnog signala iako ne postoji zakonska regulativa koja određuje tu oblast, te nedavno 60.000 maraka zbog nedavanja vlastite opreme drugoj TV kući, postaje jasnije da se time direktno udara na Republiku Srpsku.

Direktor RAK-a Predrag Kovač, kadar SDS-a, privilegujući jedne, a kažnjavajući druge istrgovao je ono što je toj stranci u interesu.

Pošto je, dakle, politika i tu umiješala svoje prste, jasno je da niko od onih koji učestvuju u tim nezakonitostima neće za to i odgovarati.

Izvor: Glas Srpske