latinica  ћирилица
18/09/2017 |  20:17 | Autor: RTRS

Tribina književnika Srpske u Beogradu

U okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", književnik Vesna Kapor je razgovorom sa književnicima Miroslavom Toholjem i Željkom Pržuljem održala prvu u nizu tribina "Bezgranično", kojom će, jednom mjesečno, beogradskoj publici predstavljati imena savremene književnosti iz Srpske i Srbije.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: SRNA
Dani Srpske u SrbijiFoto: SRNA

Ona je novinarima u prostorijama Udruženja "Milutin Milanković", gdje je tribina održana, rekla da su Toholj i Pržulj stubovi vremena kada se stvarala Republika Srpska i jedni od rijetkih stvaralaca koji se u kontinuitetu bave temama iz srpske istorije. Istakla je značaj ovakvih susreta jer služe za zbližavanje običnih ljudi.

Toholj je naglasio da je važna podrška ovoj manifestaciji u Srbiji da bi ona bila održana, te izrazio nadu da će u njoj učestvovati brojna nova pokoljenja.

Književnik iz Istočnog Sarajeva Željko Pržulj istakao je da je svima koji se bave nekom umjetnošću cilj da se predstave u Beogradu i naglasio da je on na neki način "član kulturne reprezentacije Srpske u Srbiji" koja se ovih dana predstavlja publici u matici.

"Kultura Republike Srpske je malo gurnuta u zapećak. Manifestacija `Dani Srpske u Srbiji` su šansa da pokažemo da se mi sa one strene Drine bavimo kulturom, književnošću, muzikom... Drago mi je što sam ovdje i što ću i narednih godina biti dostojan reprezenter države", poručio je Pržulj.

Izvor: SRNA