latinica  ћирилица
26/09/2017 |  09:09 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Bogdanović već oduševio navijače

Početak NBA sezone se polako bliži. Srpski igrači su već u Americi, a novi košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović je imao priliku da se predstavi navijačima.
Bogdanović već oduševio navijače - Foto: Screenshot
Bogdanović već oduševio navijačeFoto: Screenshot

Prvi "medija dan" u novoj sredini protekao je odlično za srpskog asa. Pokušavao je da nauči ljude koji su ga intervjuisali da na srpskom jeziku kažu "zdravo", a onda je objasnio i šta očekuje od NBA lige.

- Kada je nešto novo sigurno je da ćeš uživati. Lakše je naći motivaciju, i drago mi je da sam ovdje. Mogu da pomognem ostalim igračima da budu bolji, ja volim timsku igru - rekao je Bogdan.

Objasnio je i razliku između evropske košarke i NBA lige.

- U Evropi se igra mnogo drugačije. Drugačiji je sistem, igraš da uzmeš titulu, a ne da napraviš franšizu. Igram profesionalno od 18. godine. Osvajao sam sve što sam mogao u Turskoj, ali i u Srbiji - rekao je srpski reprezentativac.

Bogdanović se osvrnuo i na ciljeve.

- Kada ostvarim jedan cilj, odmah postavljam drugi. Moja prva želja je da se što prije naviknem na novi način igre. Druga je da imamo dobru hemiju i da dođemo do plej-ofa.

On smatra da ima stvari na kojima mora da poradi.

- Da, mogu da popravim jedan na jedan, kao i odbranu. Ovdje se igra mnogo brže.

Za kraj Bogdanović je otkrio protiv koga jedva čeka da zaigra.

- Kevin Durant, jedva čekam da igram protiv njega. Igrali smo u finalu na Igrama u Riju. On je sjajan igrač - završio je Bogdan.

Izvor: Blic