latinica  ћирилица
27/09/2017 |  14:41 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Udruženje "Čast otadžbine" pružilo podršku institucijama Srpske

Predstavnici Udruženja "Čast otadžbine" istakli su danas da osuđuju "postupke lidera opozicije koja ruši Republiku Srpsku" i pružili podršku predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i drugim institucijama u Srpskoj.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Predsjednik Udruženja "Čast otadžbine" general Rodoljub Anđić rekao je da ono što opozicija radi unazad godinu dana smatraju kao direktni atak na Republiku Srpsku, na njene institucije, na predsjednika države Milorada Dodika, na Skupštinu i napad na Vladu.

On je pozvao sve građane koji su se borili i stvarali Republiku Srpsku da ne dozvole da ih "izmanipulišu plaćenici ili ljudi ucijenjeni od zapadnih mentora da krenu protiv onoga što su sami stvarali".

"Naši građani su za četiri godine rata širom ratišta i Republike Srpske prolivali krv, ostavljali dijelove tijela na ratištu, a ukupno je više od 20.000 poginulih u ovome ratu", istakao je Anđić.

On je dodao da nijednog od lidera opozicije, iako se oni prodaju za stvaraoce i branioce Republike Srpske, nije sreo ni na jednom ratištu Republike Srpske, a prošao je brojna ratišta.

"Na tom putu mog ratovanja jedino sam od njih sreo onoga kojeg oni napadaju, a to je Dragan Lukač koji je vodio odred policije poslije svog ranjavanja. Napadaju predsjednika države, a on je danas personifikacija odbrane Republike Srpske. Ako još i Skupštinu razbiju onda je otvoren put za konačno uništenje Republike Srpske i uvođenje u unitarnu BiH", rekao je Anđić.

Komentarišući prijedlog za usvajanje deklaracije o vojnoj neutralnosti, Anđić je istakao da nikada ne bi mogao da bude "ratni drug" sa NATO alijansom, koja ga je samo u Republici Srpskoj i na ratištima u BiH bombardovala pet-šest puta.

Član Udruženja Nedeljko Ćorić iz Bijeljine rekao je novinarima da je, za razliku od nekih drugih svojih vršnjaka poput /predsjednika SDS-a/ Vukote Govedarice, sa ponosom nosio uniformu Vojske Republike Srpske.

"U ta vremena zaista je bilo teško braniti Republiku Srpsku. Nisam jedini koji se borio za Srpsku. Mnogo mojih vršnjaka i mlađih od mene ugradili su svoju mladost u temelje Republike Srpske", rekao je Ćorić.

On je dodao i da je mnogo njegovih vršnjaka za Srpsku dalo svoje zdravlje i živote, "dok je Vukota Govedarica na kamionu brašna dezertirao i pobjegao u Novi Sad".

"Govedarica ne treba da nam drži pridike o moralu, patriotizmu i o ljubavi prema Republici Srpskoj. On nedvosmisleno svoj patriotizam ovih dana pokazuje isključivo prema /lideru SDA/ Bakiru Izetbegoviću i unitarnoj BiH", poručio je Ćorić.

Komandant odbrane Košara Ljubinko Đurković istakao je da je Republika Srpska dragulj u vaskolikom srpstvu.

"Srpski narod niti smije, niti može, niti hoće dozvoliti da rušitelji, bez obzira po čijem nalogu, da li to bilo zapadnih mentora ili unutrašnjih interesa BiH, sruše Republiku Srpsku koja je značajna za vaskoliko srpstvo", rekao je Đurković.

Predsjednik izvršnog odbora Udruženja "Čast otadžbine" Branislav Okuka rekao je da je saborcima Lukača i građanima Srpske poznato na kojim je sve ratištima bio ministar policije.

"Dragan Lukač je ime koje je zlatnim slovima zapisano u našu istoriju, a dočekali smo da na njega kidišu dezerteri i kukavice. Razlog je jasan, Lukač je nastavio da brani i gradi Republiku Srpsku i u miru", rekao je Okuka.

On je istakao da je Republika Srpska veća i značajnija od svih, te da niko nema pravo da se zarad funkcija i privilegija kocka, niti sa prošlošću, niti sa budućnošću djece.

Milan Јolović Legenda jedan od  ratnih komandanta Vojske Republike Srpske takođe je dao punu podršku ministru unutrašnjih poslova Srpske, Draganu Lukaču.

- Želim da dam punu podršku našem ratnom drugu, bratu, ministru MUP-a Srpske, Draganu Lukaču usljed napada koje doživljava u posljednje vrijeme.To je jedan od rijetkih srpskih junaka, ratnih komandanata, koji obavlja jednu javnu funkciju, rekao je Јolović.

 

Izvor: SRNA/RTRS