latinica  ћирилица
21/10/2017 |  17:12 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Senke nad Balkanom nedjeljom uveče na RTRS-u (VIDEO)

Burni period tridesetih godina prošlog vijeka u Kraljevini Srba Hrvata i Slovenaca odnosno kraljevini Јugoslaviji sve do šestojanuarske diktature je vrijeme dešavanja svih događaja koje ćemo nedjeljom uveče gledati u seriji Senke nad Balkanom.
"Senke nad Balkanom" - Foto: RTRS
"Senke nad Balkanom"Foto: RTRS

Riječ je o ostvarenju koje nije istorijska drama već mješavina žanrova, a možda i novi balkanski žanr kako ističe njen autor Dragan Bjelogrlić.

Dragan Bjelogrlić i Andrija Kuzmanović tumače glavne likove - dvojicu inspektora za krvne delikte koji se u uzbudljivoj dramskoj naraciji, suočavaju s nizom neočekivanih obrta. Tako da, poput nekih triler stranih serija, i Senke nad Balkanom drže pažnju i da biste bili u toku ne možete epizode gledati onako usput.

Serija Senke nad Balkanom priča priču koja je poznata nama, ali neće biti dosadna niti nezanimljiva ni nekom strancu koji nije upućen u dešavanja na ovim prostorima.

Ovog oktobra počinje emitovanje prve sezone, a u planu je i snimanje druge o ubistvu Kralja Aleksandra kao i treće o raspadu Kraljevine Јugoslavije i početku 2.svjetskog rata. 

Projekat Senke nad Balkanom okupio je veliku međunarodnu glumačku ekipu koju čine i Marija Bergam, Žarko Laušević, Gordan Kičić, Boda Ninković i mnogi drugi koje ćemo u 11 epizoda gledati nedjeljom uveče na programu RTRS.