latinica  ћирилица
22/11/2017 |  19:22 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Srpskom crtanom filmu "Bio dvaput jedan kralj" nagrada u Španiji

Kratkometražni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" Vojina Vasovića i Nikole Stepkovića osvojio je nagradu publike za najbolju animaciju na FANCINE festivalu u Španiji.
Crtani film "Bio dvaput jedan kralj" nagradila publika u Španiji - Foto: blic.rs
Crtani film "Bio dvaput jedan kralj" nagradila publika u ŠpanijiFoto: blic.rs

Festival se već 27. godinu za redom održava Malagi i u zvaničnoj selekciji prikazuje više od stotinu filmskih ostvarenja iz cijelog svijeta.

"Bio dvaput jedan kralj" nastavlja festivalsku turneju u decembru predstavljanjima publici u Americi, Italiji i Kanadi. Autori filma, Vojin Vasović i Nikola Stepković već rade na dugometražnoj verziji ove priče, za koju scenario pored Vasovića potpisuje i Dunja Petrović.

"Bio dvaput jedan kralj" je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podijeljenom ekranu. Јedna njegova polovina predstavlja Kralja Pjesnika, čovjeka elegantnih manira i pokreta, a druga Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovođu. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im mnogi pomažu - ljekari, druidi, njihove vjerne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj - dvoglava aždaja.

Projekat dugometražnog filma "Bio dvaput jedan kralj" učestvovaće na festivalu Animateka u Ljubljani, početkom decembra, na koprodukcijskom forumu gdje će producenti filma imati prilike da traže regionalne partnere za dalji razvoj projekta.

Izvor: Agencije