latinica  ћирилица
15/12/2017 |  21:35 | Autor: RTRS

Mileni Dravić uručen Dobričin prsten

Uz dugi, gromoglasan aplauz i poneku suzu, divi srpskog glumišta Mileni Dravić danas je u Zvezdara teatru uručena nagrada za životno djelo "Dobričin prsten".
Mileni Dravić uručen Dobričin prsten - Foto: Screenshot
Mileni Dravić uručen Dobričin prstenFoto: Screenshot

U prisustvu velikog broja prijatelja, kolega, poštovalaca, najveća srpska i jugoslovenska glumica zahvalila je svojoj publici, prijateljima, svom Zvezdara teatru, kome "pripada i srcem i dušom", Miri Trailović "koja ju je uvela u pozorišni život", Centru za kulturu Tivat koji joj je "omogućio da odigra jednu od svojih najboljih uloga u "Bokeljskom de-molu", Beogradskom dramskom za gostovanje u predstavi "Harold i Mod", svim televizijskim i filmskim produkcijama širom zemlje kojih više nema.

"Lepo je stajati na sceni Zvezdara teatra sa prstenom velikana i legende srpskog glumišta Dobrice Milutinovića, na sceni na kojoj već dve godine nisam nastupala. U ceo ovaj prostor, na sceni, gledalištu, u garderobama, čak i u zidovima pozorišta utisnute su velike emocije, strepnje, treme, nadahnuća, radosti igranja, a pod budnim okom Bate, Ruže, Bore, Pere, moga Dragana, Đuze", rekla je Milena Dravić.

Dirnuta dugim aplauzom, uzvicima "bravo", "volimo te", koji su odzvanjali u punoj sali Zvezdara teatra, Milena Dravić je rekla da je ovo veliki i značajan trenutak za njen život".

"Ovo valjda produžava život. Toliko ste mi sreće priredili", dodala je priznata glumica, koja je tokom skoro 50 godina ostvarila blizu 200 uloga u pozorištu, filmu i na televiziji, ključna protagonistkinja u najuzbudljivijem periodu kinematografije ovog prostora, koja je obilježila istoriju srpskog glumišta druge polovine 20. vijeka i prve decenije 21. vijeka.

Na bogat opus Dravićeve podsjetio je i "Mali film o velikoj Mileni" Miloša Radovića sa insertima iz filmova i predstava u kojima je ostvarila nezaboravne uloge.

Milena Dravić kao 30. dobitnik "Dobričinog prstena" primila je to priznanje u godini jubileja - 80 godina od kako je 1937. ondašnje Udruženje glumaca darivalo Dobricu Milutinovića jedinstvenim prstenom povodom četrdesetogodišnjice njegovog umjetničkog rada.

Izvor: Tanjug