latinica  ћирилица
23/01/2018 |  17:30 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

RTRS organizuje okrugli sto "Djeca u medijima"

Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ organizuje u četvrtak, 25. januara, u Banjaluci okrugli sto "Djeca u medijima", radi otvaranja diskusije i davanja podrške stručne javnosti medijskim radnicima, kako bi se ostvario najbolji interes djeteta u društvu.
RTRS - Foto: RTRS
RTRSFoto: RTRS

U okviru okruglog stola biće riječi o stručnim saznanjima i perspektivi o tome da li su djeca adekvatno zastupljena u medijima, u smislu obima i načina zastupljenosti, učešća tema relevantnih za djecu i učešću djece kao stvaralaca dječijih programa.

Učesnici okruglog stola razgovaraće i o dostupnosti sadržaja za marginalizovane i ranjive grupe djece, ali i odraslih.

Predviđeno je i da bude predstavljena publikacija "Mediji u najboljem interesu djeteta: Pregled znanja i iskustava za kreatore medijskih sadržaja", koja je nedavno izdata uz podršku Unicefa i u čijem stvaranju je učestvovalo oko 20 autora iz BiH.

RTRS, kao organizator okruglog stola, nastavlja otvaranje tema koje se odnose na djecu i mlade i njihovu interakciju sa medijima, opravdavajući svoj status javnog servisa u BiH i nastojeći da povede inicijativu u medijskoj industriji.

Poziv za učešće na okruglom stolu upućen je ombudsmanu za djecu Republike Srpske, predstavnicima Republičkog pedagoškog zavoda Srpske, Unicefa BiH, organizacije "Spasimo djecu", Regulatorne agencije za komunikacije, profesorima sa Studijskog programa psihologije i Studijskog programa novinarstva i komunikologije Univerziteta u Banjaluci.

Okrugli sto biće održan u multimedijalnoj sali RTV Doma sa početkom u 11.00 časova.