latinica  ћирилица
17/02/2018 |  10:40 ⇒ 13:11 | Autor: RTRS

Alesandro Manojlović - velika atletska nada Republike Srpske (VIDEO)

Atletika u Zvorniku ima dugu tradiciju. Podarila je jednog od najpoznatijih jugoslovenskih atletičara Borislava Pisića, a danas u Atletskom klubu "Zvornik" stasava velika atletska nada Republike Srpske Alesandro Manojlović.
Alesandro Manojlović - Foto: RTRS
Alesandro ManojlovićFoto: RTRS

Ljubav prema kraljici sportova u Alesandrovom slučaju javila se prije deset godina. Od tada je atletika sastavni dio njegovog života, a trening omiljena obaveza. 

"Počela je u prvom razredu osnovne škole. Mnogi su govorili da imam predispozicije i sve za atletiku i upoznao sam trenera Mandića i on mi je rekao da imam sve predispozicije za atletiku i da se počnem baviti atletikom", kaže Manojlović.

Manojlović je višestruki prvak Republike Srpske i BiH u disciplinama 110 i 400 metara prepone u svojoj kategoriji. Svojim dugim i brzim korakom osvaja atletske staze i pred njim je svjetla budućnost. 

"U ovom periodu je najvažnije da dijete ostane u sportu i da ne bude toliko fizički opterećen u rastu i razvoju. Mora malo da konsoliduje fizičke aktivnosti i da ga zdravlje posluži", istakao je trener AK "Zvornik" Momčilo Mandić. 

Ciljevi mladog atletičara su veliki.

"Pošto mi je uzor, tj. idol Borislav Pisić, a on je bio olimpijac na 110 metara prepone, pa bih volio da dostignem neki njegov cilj, a kasnije možda i više", naglasio je Manojlović.

A da bi ostvario zacrtane ciljeve, osim prepona na atletskoj stazi, moraće savladati i niz drugih prepreka na putu ka vrhu. Zvorničani se nadaju da će Alesandro postati šampion i poput svog uzora upisati se u istoriju velikana zvorničkog sporta.