latinica  ћирилица
17/02/2018 |  12:19 | Autor: RTRS

Vasić: Amerikanci demantovali Lukača

Potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić smatra da je Ambasada SAD u Sarajevu tvrdnjom da ova zemlja nema namjeru da vrši obuku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske demantovala resornog ministra Dragana Lukača.
Kostadin Vasić - Foto: nezavisne novine
Kostadin VasićFoto: nezavisne novine

"Ovo je samo jedan primjer kako ministar Lukač gotovo svakodnevno dezinformiše građane... Kako onda da mu građani vjeruju kad kaže da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj stabilno i da nemaju razloga za brigu? Ili kako da mu građani vjeruju kad kaže da je nabavka radara kroz privatno-javno partnerstvo urađena u skladu sa zakonom, upitao je Vasić.

On je pozvao Lukača da još jednom saopšti javnosti da li će obuku specijalaca vršiti Rusi ili Amerikanci, te da bi u suprotnom trebalo da podnese ostavku, saopšteno je iz SDS-a.

"Ali to je nemoguće očekivati, jer Lukač mora u potpunosti iskontrolisati posao sa Turcima oko radara", smatra Vasić.

Prema njegovom mišljenju, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske svakom novom izjavom pokazuje da "ne radi svoj posao kako treba".

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da niko od ruskih specijalaca ili operativaca neće učestvovati u obuci specijalnih jedinica MUP-a niti bilo kojih drugih pripadnika MUP-a.

"MUP je do sada radio obuku svojih pripadnika uglavnom sa američkim specijalnim jedinicama. Specijalne jedinice MUP-a i jedan dio jedinica za podršku najveći dio obuka su radili sa Evropskom policijom i američkim specijalcima", rekao je Lukač ranije ove sedmice.

Izvor: SRNA