latinica  ћирилица
21/02/2018 |  09:43 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Čeferin: Liga nacija je budućnost fudbala

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin smatra da je Liga nacija budućnost fudbala i da evropska krovna kuća radi sve na suzbijanju namještanja utakmica.

Čeferin je rekao da će "male" reprezentacije sada imati priliku da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo preko Lige nacija.

- Sada i male zemlje imaju mogućnost da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo, upravo preko Lige nacija, a do sada smo imali dva problema. Prvi je bio taj da mali nisu imali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, a drugi da je velikan poput Njemačke igrao protiv San Marina - rekao je predsjednik UEFA.

- Sa Ligom nacija će veliki igrati između sebe, a mali će takođe imati šansu da prođu dalje. Mislim da je to budućnost evropskog fudbala, a možda i klupskog. Budućnost je u otvorenim, a ne u zatvorenim takmičenjima kakvo je u SAD- naveo je  Čeferin.

Prvi čovjek UEFA potvrdio je da namještanja utakmica na najvišem nivou nema, ali da je opasnost na nižem nivou veća.

- Na najvišem nivou nema namještanja, a što je nivo niži, to je opasnost veća. Pokrenuli smo posebno odjeljenje koje se bavi zaštitom fudbala čiji je jedini zadatak sprečavanje namještanja utakmica - zaključio je Čeferin.

Izvor: Agencije