latinica  ћирилица
12/04/2018 |  16:11 ⇒ 21:11 | Autor: RTRS

BL- Drugi međunarodni teatar fest osoba s invaliditetom

Udruženje omladine s invaliditetom Infopart organizuje drugi Međunarodni teatar fest osoba sa invaliditetom, koji počinje večeras u Banjaluci.
Gradsko pozorište Јazavac (Foto:GP Јazavac) -
Gradsko pozorište Јazavac (Foto:GP Јazavac)

U dva festivalska dana biće odigrane četiri predstave pozorišnih grupa iz Valjeva, Velike Plane iz Srbije, te grupa iz Sarajeva i Banjaluke.

Festivala će biti svečano otvoren večeras u 19.30 časova u Gradskom pozorištu "Јazavac", nakon čega će biti odigrana predstava "Stvarno nestvarno", koju će izvesti članovi Udruženja gluvih i nagluvih regije Banjaluka i DIS pozorište mladih Banjaluka.

Druga predstava koju će publika moći da vidi je "Različitost za poštovanje" u izvođenju Udruženja osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom "Volja za životom" iz Velike Plane.

Prema riječima Vere Bošković, predsjednice Udruženja omladine sa invaliditetom Infopart, ovaj festival je novina i njime se želi pokazati publici kako se osobe s invaliditetom bave umjetnošću.

Sutra će biti odigrana predstava "Tražim pomilovanje" Društva za cerebralnu paralizu i Udruženja dramskih, audio, video i muzičkih stvaralaca "Milovan Glišić", iz Valjeva.

Ulaz na sve predstave je slobodan.