latinica  ћирилица
06/11/2018 |  16:28 ⇒ 18:59 | Autor: sputniknews.com

Gradonačelnik Podgorice proslavu oslobođenja nazvao perverzijom

"Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, a kojima se slavi tragični trenutak naše države", kaže gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković povodom najave sutrašnje centralne proslave jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja - Pokoljenja djela sude.

Kako prenosi crnogorski sajt CDM, Vuković je iznio tvrdnju da u Podgorici "mogu da se ponose činjenicom da je crnogorska vojska uvijek bila na pravoj strani istorije".

- Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, u kojima se slavi tragični trenutak naše države i sve ono što je protivno onome što je predstavljala Crna Gora. Zahtjeva oko proslave nije bilo, ali se zna kako ćemo se prema njima ophoditi - rekao je Vuković.

CDM prenosi i da je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, na pitanje novinara da li će Crna Gora obilježiti 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, rekao da je "Crna Gora bila na strani pobjednica i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu".

- Mi možemo da se ponosimo činjenicom da su Vojska i Crna Gora bile na pravoj strani istorije. Proslavili smo Dan Vojske 5. oktobra kao prilog proslavi pobjede u Prvom svjetskom ratu. Nema naknadne proslave - rekao je Bošković, koji je bio na sastanku sa Vukovićem.