latinica  ћирилица
07/12/2018 |  12:34 ⇒ 13:51 | Autor: SRNA

Spriječen izlazak iz BiH sa falsifikovanim pasošima

Pripadnici Granične policije BiH su na Međunarodnom aerodromu Tuzla spriječili da troje stranih državljana sa tuđim putnim ispravama izađu iz BiH i iznesu 46.100 evra, saopšteno je iz Granične policije.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Oni su prilikom pasoške kontrole 5. decembra na letu za Malme predočili putne isprave koje su glasile na druga imena, a pregledom ličnog prtljaga pronađeni su originalni dokumenti i utvrđeno da je riječ o državljaninu Sirije i dvije državljanke Maroka, navedno je u saopštenju.

Kod državljanina Sirije pronađeno je 46.100 evra za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, te je zajedno sa novcem predat službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Državljanke Maroka su, uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja stranaca sa teritorije BiH, predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo BiH.

U saopštenju je navedeno da su službenici Granične policije u Gradišci danas uhapsili državljanina BiH i Hrvatske čiji su inicijali V.A. /33/ jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Livnu zbog teških krivičnih djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Kontrolisan je pri ulasku u BiH, a u toku dana biće predat nadležnom organu.