latinica  ћирилица
07/12/2018 |  14:33 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Nikolić: Svim srcem i dušom sviraćemo za pomoć djeci

Vođa Orkestra harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika Slavko Nikolić izjavio je da za njega i njegov orkestar predstavlja izuzetnu čast da učestvuju u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koju organizuje predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Bijeljina - Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" - Foto: SRNA
Bijeljina - Orkestar harmonika "Aleksa Šantić"Foto: SRNA

"Čast nam je i zadovoljstvo što nas je pozvala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović da bismo i mi dali doprinos humanitarnom koncertu za pomoć djeci", rekao je Srni Nikolić.

On je dodao da će u ovom humanitarnom koncertu učestvovati svih 35 članova orkestra, uzrasta od pet do 18 godina.

"Sviraćemo našu prepoznatljivu, tradicionalnu muziku, odnosno neke od pjesama koje inače sviramo gostujući po cijelom svijetu", rekao je Nikolić, dodajući da su u toku pripreme orkestra.

On je ponovio da je njemu i članovima orkestra drago da mogu na bilo koji način da doprinesu i pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

"Јedva čekamo da odemo tamo, jer znam ćemo svim srcem i dušom raditi, svirati, a želja nam je da se što više ljudi odazove ovom humanitarnom konceru, ovoj akciji, te da se što više sredstava prikupi", rekao je Nikolić.

On je ponovio da u orkestru ima 35 članova, da dominira harmonika, ali da imaju i klavijature, ritmičku sekciju i djecu starijeg uzrasta koja veoma lijepo pjevaju.

"Orkestar smo podmladili 70 odsto, pravimo novu generaciju i uspijevamo da se održimo na istom, ako ne i boljem nivou, evo već 22 godine", rekao je Nikolić i dodao da sva djeca, članovi orkestra, pohađaju ili su pohađali Osnovnu školu "Aleksa Šantić" u Ugljeviku.

Nikolić je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović na pozivu da učestvuju u ovoj velikoj humanitarnoj aktivnosti, te dodao da će ovaj orkestar u Banjaluci biti 23. i 24 decembra.

On je rekao da će orkestar uskoro snimati spot, kao i da je najavljeno da će ih primiti predsjednik Srpske.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović tradicionalno i ove godine, deveti put po redu, sprovodi se humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima".

"Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji `S ljubavlju hrabrim srcima` biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja", rečeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike Željke Cvijanović.

U okviru akcije, od juče je aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1411. Pozivom na ovaj broj građani će biti u mogućnosti da, sve do Božića, 7. januara, podrže akciju sa jednom KM.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke.

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" 23. decembra s početkom u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održano donatorsko veče, u toku koje će građani biti u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.