latinica  ћирилица
07/12/2018 |  19:10 | Autor: SRNA

Spriječiti iseljavanje Srba sa Kosmeta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da je situacija na Kosmetu veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava, sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe iz južne srpske pokrajine.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

- Mi ne smijemo dozvoliti da ostanemo nijemi. Moramo da budemo snažno uz svoj narod. Naša zemlja ostaje posvećena toj borbi, niti ćemo da odustajemo, niti popuštamo i uzmičemo. Naš posao je da se borimo i tako ćemo i raditi - rekao je Stefanović u Lučanima.

On je ocijenio da bi najteža moguća posljedica formiranja vojske samoproglašenog Kosova bila angažovanje paravojnih formacija na sjeveru Kosova i Metohije, što je, kako je naglasio, apsolutno nedozvoljeno, prenose beogradski mediji.

- Briselskim sporazumom predviđeno je da je za to potrebna saglasnost NATO-a i Srba. Svakako da saglasnosti Srba nema i takva vrsta najava uznemirava građana i čini da situacija bude napeta i da se faktički nestabilnost povećava, ne samo na teritoriji naše južne pokrajine, već u cijelom regionu - rekao je Stefanović.

On je ponovo apelovao na EU i zemlje Evrope, koje imaju uticaja na Prištinu, da ne samo riječima, već i djelima omoguće da život Srba bude bezbjedniji i humaniji.