latinica  ћирилица
07/12/2018 |  20:02 | Autor: B92

"Federerov kraj će doći brže nego što smo mislili"

Bivši teniser Rejmond Slauter pričao je o Rodžeru Federeru i tome kada misli da će Švajcarac okončati svoju karijeru.

Holanđanin, koji trenutno radi sa sunarodnicom Kiki Bertens, dao je svoje mišljenje o nekim Federerovim komentarima, kao i njegovoj sezoni.

Slauter je rekao da Federerove riječi, tj. način na koji on komentariše stvari, treba ozbiljno shvatiti.

- On je rekao da ne planira da se penzioniše, barem ne još, i to je privuklo dosta pažnje. Ne mislim da je bio lapsus, ne bi Federer to uradio, on je uvijek bio obazriv povodom toga šta priča, tokom čitave karijere - otkrio je Slauter.

Nekada 46. teniser svijeta prisjetio se i US opena kada je Federer šokantno poražen od Australijanca DŽona Milmana, ali i nekih bitnih detalja iz sezone.

- Taj poraz se desio u njegovoj "kući", izgubio je meč koji je kontrolisao. Poslije toga mu je trebalo vremena da se pregrupiše. Na turniru u Sinsinatiju došao je do finala, ali uopšte nije izgledao opušteno, kao da ga je nešto sve vrijeme kopkalo. Njegov kraj možda dođe brže nego što je iko od nas očekivao - smatra teniski trener.

Federer je ovu sezonu završio kao treći na ATP listi, a iduće godine puni 38 godina, te se mnogi pitaju kada će riješiti da se penzioniše i "napravi mjesta" za neke naredne generacije.