latinica  ћирилица
16/02/2019 |  15:31 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Karavan mimoze prodefilovao Trebinjem

Ove godine pedeseti jubilarni Praznik mimoze u Herceg Novom simbolično traje 50 dana. Јoš je mnogo zanimljivih sadržaja u programu i svako može naći nešto zanimljivo u njemu. Karavan mimoze, tradicionalno, putuje Srpskom. Danas je prodefilovao Trebinjem.

Mažoretke, Gradski orkestar uz paljbu trombonjera prodefilovao je trebinjskim ulicama. Naravno sve je praćeno cvijetom, u čiju čast se u Herceg Novom već 50 godina organizuje veliki praznik.

- Ovo je već treća godina kako dolazim u Trebinje, ljudi su divni, svaki put nas divno dočekaju. Nama je veliko zadovoljstvo doći u Trebinje - kaže Teodora Mračević.

I najmlađi članovi gradske muzike oduševljeni su Trebinjem i njegovim stanovnicima. Cijeloj ovoj lepršavoj priči koja se danas dešavala u Trebinju na ruku je išlo i divno sunčano vrijeme koje je na najljepši način, uz goste sa Crnogorskog primorja donijelo dio atmosfere tradicionalnog Praznika mimoze.

- Karavan mimoze putuje na različite destnacije, ali Trebinje je posebna destinacija i za nas iz Herceg Novog prelijep grad kome mažoretke i gradska muzika lijepo pristaju, tako da je ovo prijateljski grad u kome uvijek rado nastupamo. Dolazimo kao prijatelji i gosti, tako isto dočekujemo Trebinjce - rekla je Milina Kovačević, producent ЈU Kultura Herceg Fest.

Trebinjci su svojim prisustvom poželjeli dobrodošlicu gostima, a svi zajedno pokazuju i dokazuju da granice ne znače ništa kada su prijatelji.