latinica  ћирилица
24/03/2019 |  11:23 | Autor: SRNA

Herceg Novi: Završen praznik mimoze

Velikom karnevalskom povorkom sa oko 400 učesnika završen je jubilarni 50. Praznik mimoze u Herceg Novom.
Herceg Novi - karneval - Foto: SRNA
Herceg Novi - karnevalFoto: SRNA

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je na zatvaranju festivala da očekuje da će karnevalska povorka iz godine u godinu biti brojnija, kako bi Herceg Novi, kao član Federacije evropskih karnevalskih gradova, stao rame uz rame sa nekim od najboljih evropskih karnevala.

Velika karnevalska povorka sa oko 400 učesnika iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kao i članovima internacionalnog borda Federacije evropskih karnevalskih gradova, kretala se od glavnog gradskog trga do Igala.

Nakon nastupa svih karnevalskih grupa u Igalu, održano je tradicionalno suđenje i spaljivanje "Mita Kovertića, krivca za sve nevolje Novljana u protekloj godini".

Po završetku tog dijela programa održan je koncert Svetlane Cece Ražnatović.

Praznik mimoze ove godine imao je više od 60 različitih programskih sadržaja, od koncerata, maskenbala, sportsko-zabavnih manifestacija, preko gastro i književnih večeri, do predstava.

Generalni sponzori Praznika mimoze su opština Herceg Novi i Turistička organizacija, izvršni producent Јavna ustanova kulture "Herceg fest", a programi su realizovani uz podršku brojnih sponzora, privrednika, nevladinih organizacija, ambasada stranih država u Crnoj Gori, gradova partnera i prijatelja.